55-Jarig jubileum aartsbisschop Brussel en België Simon

Op 7 december 2006, op de feestdag van de heilige grootmartelares Catharina, vierde vladyka Simon zijn 55-ste verjaardag door het vieren van de Goddelijke liturgie in de kathedrale kerk van de heilige Nicolaas.

Om hun geestelijk herder te feliciteren met deze speciale dag waren geestelijken van de kathedraal en geestelijken en gelovigen van de bisdommen België en Nederland bijeengekomen. Eveneens kwamen vladyka feliciteren de buitengewoon en gevolmachtigd ambassadeur van de Russische Federatie in het Koninkrijk België Vadim Borisovitsj Loekov en de door het Patriarchaat Constantinopel als vertegenwoordiger gezonden bisschop van Eumenië Maximos.

Felicitaties aan het adres van aartsbisschop Simon werden ontvangen van de Heiligst Patriarch van Moskou en geheel Rusland Alexis II, de voorzitter van het Departement voor Externe Kerkelijke Betrekkingenvan Patriarchaat Moskou – metropoliet van Kaliningrad en Smolensk Kirill - en tevens van de patriarchaal Exarch van geheel Wit-Rusland - metropoliet van Minsk en Sloetsk Filaret.