Russisch Orthodox seminarie in Épinay-sous-Sénart (bij Parijs)

Het Russische Orthodoxe seminarie dat op 15 april 2008 door de Heilige Synode van het patriarchaat van Moskou is opgericht, wordt met ingang van 1 september 2009 gevestigd in het Maison Sainte-Geneviève in Épinay-sous-Sénart (bisdom Évry). Dit is een oud klooster, dat door de zusters Auxiliatrices aan het bisdom Chersonesos ter beschikking is gesteld.

Het Maison Sainte-Geneviève is een groot gebouw uit de 17e eeuw met een uitgestrekt park en ligt in het centrum van Épinay-sous-Sénart (4, rue Sainte-Geneviève). Op tien minuten loopafstand staat het RER-station van Brunoy (lijn D), nog geen dertig minuten rijden van het centrum van Parijs.

In de tweede helft van september komen de eerste studenten van het seminarie. De seminaristen ontvangen hun onderwijs zowel in het seminarie zelf als daarbuiten in diverse universitaire instellingen in Parijs.

Voor externe studenten biedt het seminarie een inleiding in de spirituele traditie van de orthodoxe kerk in de vorm van maandelijkse bijeenkomsten, cursussen en eigen studie onder leiding van een specialist. Na afsluiting kunnen de deelnemers een diploma van de Heilige Synode van het patriarchaat van Moskou ontvangen.

Het hele jaar door worden in het seminarie lezingen en cursussen georganiseerd, die voor iedereen toegankelijk zijn. Het programma van de activiteiten van het seminarie wordt binnenkort gepubliceerd.
 
De diensten in de kapel van de HH.Martinus en Geneviève van het seminarie zijn openbaar en beginnen op 12 september a.s. Het dienstenrooster wordt tijdig bekendgemaakt.

Voor verdere informatie kunt u schrijven naar rectorat@seminaria.fr. Web-site van de seminarie : www.seminaria.fr