Aartsbisschop Simon van Brussel en Belgie heeft het ‘Te Deum’, de speciale gebedsdienst ter gelegenheid van Koningsdag, bijgewoond

Op 15 november 2010 heeft aartsbisschop Simon van Brussel en Belgie het ‘Te Deum’, de jaarlijkse feestelijke gebedsdienst ter gelegenheid van Koningsdag in de katholieke Sint-Michiels- en Sint-Goedelekathedraal, bijgewoond. Aartsbisschop Simon werd vergezeld door de rector van de Heilige-Nicolaaskathedraal in Brussel, aartspriester Antoni Iljin.

Op de ceremonie waren verder metropoliet Panteleimon (Patriarchaat Konstantinopel) en vertegenwoordigers van andere christelijke denominaties aanwezig.

De gebedsdienst, welke werd voorgegaan door de primaat van de Belgische Katholieke kerk aartsbisschop Andre Leonard, bijgestaan door meerdere andere bisschoppen en een grote hoeveelheid katholieke priesters, voltrok zich in aanwezigheid van de koninklijke familie, vertegenwoordigers van Parlement en Regering, de Wetgevende macht en het corps diplomatique, oorlogsveteranen en leden van patriottische bewegingen en vele Belgische ingezetenen, die hun respect voor de monarchie kwamen betuigen.

De feestdag van de heilige Leopold word volgens de katholieke kerkelijke kalender elk jaar op 15 november gevierd en op die dag wordt tevens traditioneel de Koning der Belgen gelauwerd.

Alle foto’s van de gebedsdienst kunt u  hier zien.